Anna meidän auttaa
Tiesitkö, että 40% suomalaisista kärsii kuivista silmistä?
Kuivia silmiä voidaan hoitaa onnistuneesti.
Laaja kuva silmäsi perusterveydestä
Optikon näöntutkimus
Silmänpaineen mittaus
Katsaus syvälle näkemiseen ja näön ylläpitämiseen
Optometristin laaja näöntutkimus
Silmänpaineen mittaus
Silmänpohjakuva
Silmän Valokerroskuvaus OCT
Kun vaadit laseiltasi enemmän
Rodenstock B.I.G LINSSIT
Tarkempi maailma ja parempi hämäränäkö
Silmiesi yksilöllisten mittojen mukaiset monitehot
Previous slide
Next slide

Meiltä saat kaikki nämä palvelut:

Näöntutkimukset

Uusi-Optiikka tarjoaa kokonaisvaltaiset näöntutkimukset luotettavasti ja ammattitaidolla. Asiakkaidemme näkö on meille ykkösasia ja sen takia näöntutkimukset tehdään aina huolella ja ajan kanssa. Optikkomme ovat suorittaneet työnäköoptikon asiantuntijakoulutuksen sekä diagnostisten lääkeaineiden käyttökoulutuksen.

Näöntutkimusten lisäksi teemme myös silmänpaineen mittauksia sekä värinäön ja kontrastinäön tutkimuksia.

Laitteisto

Liikkeemme käyttää Rodenstockin tarjoamaa alan uusinta huipputeknologiaa erilaisina työkaluina sekä linssiratkaisuina, mikä mahdollistaa parhaan ja toimivimman näkemisen.

Kannattaako sinun tulla näöntutkimukseen?

Jos huomaat näkösi muuttuneen, tarvitset laseja tai piilolinssejä yleiskäyttöön, vapaa-ajan harrastuksiin tai työnäkemiseen tai epäilet silmäsairautta ota rohkeasti yhteyttä.

Uusi-Optiikka on ottanut näöntutkimuksessa käyttöönsä Rodenstockin valmistaman DNEye® Scannerin.

Rodenstockin ainutlaatuinen teknologia yhdistettynä Fenno optikon korkeaan ammattitaitoon tuottavat yhdessä parhaat silmälasit, joissa on ennenäkemätön näkemisen terävyys ja mukavuus.

DNEye® Scanner mittaa ja määrittää muutamassa minuutissa silmästä 7 000 biometrista mittaustietoa, jotka kuvaavat silmän rakennetta. Nämä arvot ovat jokaisella yhtä ainutlaatuiset kuin sormenjäljet.

Kun yksilölliset biometriset mittaustiedot huomioidaan ja linssin kuvautuminen lasketaan silmän pituuden mukaan, saadaan jokaiselle käyttäjälle luotua ihanteelliset yksilölliset näköalueet linsseihin.

Tutkimuksesta ilmenee silmän taittovoimaero pienellä ja isolla pupillilla. Pimeässä pupilli on iso ja valoisassa pieni. Ensimmäistä kertaa nämä silmän erilaiset taitto-ominaisuudet saadaan hyödynnettyä linssivalmistuksessa. Rodenstock on maailman ainoa silmälasilinssivalmistaja, joka siirtää nämä mittaustiedot yksilöllisesti räätälöitävään linssiin.

DNEye ® PRO teknologialla toteutetut linssit parantavat kontrasteja ja terävöittävät näköhavaintoa. Näkeminen on entistä helpompaa ja mukavampaa. Tuloksena ovat yksilöllisimmät ja tarkimmat Rodenstock-linssit kautta aikain.

Eri kehykset istuvat kasvoilla eri tavalla. Näin kehys vaikuttaa koettuun linssivoimakkuuteen. Valittu silmälasikehys mitoitetaan ImpressionIST® 3D kameralla. Linssivalmistuksessa huomioidaan näin kehyksen kaltevuus kasvoilla, kaarevuus sekä etäisyys silmästä.

Rodenstockin huipputarkan DNEye Scanner 2 -mittauslaitteen ja ImpressionIST 3D -mitoituslaitteen löydät Suomessa vain Fenno optikolta.

Silmälääkäripalvelut

Uuden-Optiikan palveluihin kuuluu myös silmälääkärien vastaanotto. Samassa osoitteessa toimivat siis sekä optikko että silmälääkäri, mikä helpottaa ja nopeuttaa asiointia.

Silmälääkäripalveluja suosittelemme iän, perinnöllisten sairauksien tai muiden syiden vuoksi riskiryhmään kuuluville asiakkaillemme.

Emme ole kiinnostuneita vain näöstäsi vaan myös terveydestäsi!

OCT-kuvauksella (silmän valokerroskuvaus) saadaan tarkka kuva silmän rakenteiden eri kerroksista. Tutkimuksella voidaan tunnistaa ja seurata useita verkkokalvosairauksia, kuten silmänpohjanikärappeuma, glaukooma ja diabeteksen aiheuttamat verkkokalvomuutokset sekä paljon muita sairauksia.

OCT kuvaus on erittäin hyödyllinen lääkärin diagnosoidessa seuraavia sairauksia ja suunnitellessaan oikeaa hoitoa diagnosoidulle sairaudelle:

  • makulan reikä
  • makulan ryppykalvo
  • makulan turvotus
  • kostea ikärappeuma
  • lasiaisen aiheuttama veto
  • verkkokalvon ikärappeuma
  • glaukooma
  • näköhermonpään sairaudet

Tutkimukseen valmistautuminen ja tutkimuksen kulku

Tutkimukseen voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Lääkärin lähetteellä tullessasi saat kelakorvauksen tutkimuksesta. OCT tutkimuksen voi suorittaa ilman mustuaisen laajentamista, mutta joissain tapauksissa mustuainen on laajennettava ennen kuvausta kuvien onnistumisen takaamiseksi. Tämän vuoksi sinun kannattaa ottaa aurinkolasit mukaasi, koska silmät voivat olla tutkimuksen jälkeen jonkin aikaa herkät valolle. Lisäksi ajaminen ja lähityö voi olla laajennuksen jälkeen hankalaa muutamien tuntien ajan. Tutkimus on täysin kivuton. Kuvauksessa katsot kohdevaloa kuvaajan ohjeen mukaan. Itse kuvaus kestää vain muutamia minuutteja ja tutkimus valmistuu saman tien.

Mitä eroa on silmänpohjan valokuvauksella ja OCT-kuvauksella?

Silmänpohjan valokuva ottaa kuvan silmän pinnasta (ikään kuin kuva kakun kuorrutteesta) kun taas OCT katsoo syvemmällä verkkokalvon kerroksiin (kuin irrottaisi palan kakusta ja pystyisi tarkastelemaan sen eri kerroksia yksi kerrallaan).

Hinta

Kuvauksen hinta on 89€ / molemmat silmät.

Yhden silmän kuvaus on 59€.

Optometristin näöntutkimuksen yhteydessä tehtävän kuvauksen hinta on 49€ (ei sisällä lääkärin lausuntoa). Tämä kuvaus voidaan tehdä, jos optometristi epäilee näöntutkimuksen yhteydessä jotain normaalista poikkeavaa. Kuvauksella voidaan selvittää eteenpäin lähettämisen kiireellisyyttä. Huom! Optikko ei tee diagnoosia. Tätä varten on varattava silmälääkäriaika.

Kuivan Silmän Tutkimus

Tiesitkö, että kuivat silmät vetistävät? Muita kuivien silmien oireita ovat mm. roskan ja hiekan tunne, silmien kirvely, kutina ja punoitus sekä näöntarkkuuden vaihtelu.

Oireet ovat yleinen ja selkeästi lisääntyvä ongelma, joka koskee aikuisnäköisten lisäksi myös nuoria ja lapsia. Jopa 40% :lla suomalaisista on kuivan silmän oireita. Näistä noin 80%.lla ongelma on silmän kyynelnesteen uloimmassa kerroksessa, jonka tehtävä on estää kyynelnesteen haihtuminen.

Kuivasilmäisyyden aiheuttajina voivat olla esim. allergiat, lääkitykset, koneellinen ilmastointi sekä puhelimien ja tablettien käyttö.

Kuivia silmiä voidaan tutkia ja hoitaa onnistuneesti. Kuivan silmän tutkimus koostuu ensimmäisestä tutkimuskäynnistä, seurantakäynnistä ja jälkitarkastuksesta.

Jos oireet tuntuvat tutuilta, varaa aika Kuivan silmän tutkimukseen.

Työnäöntutkimukset

Työnäöntutkimuksessa otetaan huomioon työergonomia ja työn asettamat vaatimukset näkemiselle.

Erityistyölasit parantavat suoriutumista näyttöpäätetyössä ja lukunopeus on noin 4.5% parempi kuin tavallisilla monitehoilla. Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan erityistyölasit maksaisivat itsensä takaisin jopa kolmessa kuukaudessa tuottavuuden paranemisena.

Optikkomme ovat käyneet työterveyshuollon asiantuntijakoulutuksen työnäkemisestä. Olipa kyseessä ompelulasit, sähkömiehenlasit, päätelasit, suojalasit, työnantajan kustantamat erityistyölasit tai vaikkapa harrastelasit voit aina kääntyä puoleemme.

Ortoptisilla harjoitteilla vahvistetaan silmälihasten toimintaa ja silmien yhteisnäkemistä.

Silmälihasten vahvistaminen voi auttaa näkemään terävämmin, estää kaksoiskuvia syntymästä ja silmiä väsymästä. Jos koet rivien hyppivän ja tekstin kahdentuvan voi ongelma johtua silmien yhteistoiminnan häiriöstä.

Varaa tällöin aika optikolle, niin mittaamme silmiesi toiminnan kunnon.

Silmänpainemittaus

Silmänpaine-
mittaus

Silmänpainetta voidaan seurata silmälääkärin pyynnöstä myös tutkimuskäyntien välissä.

Silmänpainetta on tärkeä seurata muun muassa glaukooma epäilyissä ja glaukoomalääkityksen vaihtuessa tai annostuksen muuttuessa.

Piilolasisovitukset

Piilolasien ensisovitus koostuu kahdesta käyntikerrasta.

Ensimmäisellä kerralla tehdään keratometrimittaukset, mikroskopointi, valitaan sopiva linssivaihtoehto, sovitetaan piilolinssit silmään ja harjoitellaan linssin silmään laittoa ja poisottoa.

Toisella kontrollikerralla tutkitaan linssien sopivuus ja silmän kunto kahden viikon käytön jälkeen, vaihdetaan tarvittaessa linssityyppiä ja keskustellaan mieleen tulleista kysymyksistä.

Koululaisen näöntutkimus

Koululaisen näkö on hyvä tarkastuttaa kouluvuoden alussa etenkin ensimmäiselle luokalle mentäessä.

Yleensä koululaiset tulevat meille kouluterveydenhoitajan lähettämänä mutta vanhemmat saattavat itse huomata lapsen näön huonontuneen jo ennen seuraava terveystarkastusta.

Tällöin on hyvä kääntyä optikon puoleen, jolloin tutkimme, onko lapsen näkö todella huonontunut koulutyötä haittaavasti.

Mitä myopia on?

Myopiassa silmä on liian pitkä, mikä aiheuttaa näön sumeutta kauas eli likinäköisyyttä. Pienet lapset ovat kaukonäköisiä, iän mukana silmä pitenee ja päätyy emmetrooppiseksi tai lievästi kaukotaitteiseksi. Myopian kohdalla tämä kehitys häiriintyy ja lapsi päätyy likinäköiseksi. Myopian määrä tavallisesti lisääntyy lapsen kasvaessa.

Miksi myooppiset lapset tarvitsevat erikoisratkaisun.

Lasten elämä on nykyään erilaista kuin aiemmin ja sillä on suuri vaikutus myopian kehittymiseen. Nykypäivän lapset käyttävät enemmän aikaa lähityöhön, olipa kyse tabletista, tietokoneesta tai läksyistä, sen sijaan että viettäisivät aikaa ulkona. Lisääntynyt lähityö ja vähentynyt ulkoilun määrä lisäävät myopian kehittymistä. Ulkoilun lisääminen taas vähentää myopian määrää.

Myopian määrän lisääntyminen kasvattaa verkkokalvon sairauksien kuten glaukooman, myooppisen makulopatian ja verkkokalvo irtauman riskiä. Myopian etenemisen hidastaminen 1 dioptrian verran lapsuudessa pitäisi pienentää myooppisen makulapatian kehittymisen riskiä 40%:lla. Lapsesta tulee todennäköisemmin myooppi, jos molemmat vanhemmat ovat myooppeja.

Miten myopiaa voidaan korjata?

Tavallisilla yksiteholinsseilla valo taittuu myoppisessa silmässä verkkokalvon reuna-alueilla verkkokalvon taakse MyCon linssit taittavat valon verkkokalvon reuna-alueilla verkkokalvon eteen, mikä hidastaa silmän pituuskasvua ja hillitsee myopian etenemistä.

MyCon linssi auttaa jokaista myooppista lasta. Linssirakenne on suunniteltu sopimaan kaikille myooppisille lapsille oli myopiaa vähän tai paljon. Se on aina parempi ratkaisu kuin tavalliset yksiteholinssit. MyCon linssi on testattu kaukasialaisilla lapsilla.

Linssit ja kehykset

Autamme sinua löytämään istuvat ja persoonalliset silmälasit. Laajasta kehysvalikoimastamme löytyy varmasti juuri sinulle sopivat.

Räätälöimme jokaiselle sopivat silmälasit, eli valitsemme yhdessä oikeat linssit tarpeittesi ja työsi mukaan. 

Lisäksi tarjoamme työnäköoptikon palvelut, piilolinssisovitukset, silmälääkäripalvelut sekä tyylikkäät aurinkolasit.

Laadukkaat tuotteet

Laadukas tuotevalikoimamme muodostuu merkkikehyksistä sekä saksalaisen linssivalmistajan Rodenstockin huippuluokan linsseistä.

Ota yhteyttä

Hanki nyt itsellesi tyylikkäät silmälasit ja ota yhteyttä jo tänään!